mandag 26. oktober 2009

The Yasawas - Fiji

Bula!


Vi landet i Nadi på formiddagen den 19. oktober etter å ha flydd i ca. seks timer sørvest fra Hawaii. En morsom kuriositet med denne flyturen var at flyturen startet 18. oktober klokka 08.10. Siden vi da krysset den internasjonale datolinjen kan man på mange måter si at flyturen tok 31 timer. Timene vi ”fikk” da vi fløy vestover fra Norge fikk nå altså en betydning, og vips var vi 14 timer foran dere i Norge.

Her nærmer vi oss paradis















På Fiji hadde vi bestilt et opplegg gjennom Awesome Adventures, som skulle vise oss en god del av det Fiji har å by på med backpacker budsjett. Dette klarte de fint! Vi brukte 6 dager i en øygruppe ved navn Yasawas. Dette er en øygruppe på godt over 300 øyer som består av lange strender, palmer og små landsbyer. Vi fikk bo på fire forskjellige resorter, der urbefolkningen styrer resortene og står for både mat og losji. Du føler på mange måter at du bor på en øde øy sammen med dens befolkning. Hyttene vi bodde i, som for øvrig kalles ”bure”, besto av en seng og et lite bad med innlagt vann. Øyene var utrolig fine, og du følte på mange måter at du hadde kommet til et slags paradis.

Bounty Island - Hytte og hengekøye få meter fra havet :)















Bounty Island - Alltid gitarspilling og sang ved velkomst og avskjed















Alle disse dagene ble stort sett brukt til å slappe av og nyte de utrolige omgivelsene vi var omgitt av. De innfødte stelte i stand lokal mat noe som var både spennende og litt sært… Det hendte ofte at man ikke ble mett, men det var likevel morsomt å prøve de ulike rettene. Etter middagen var det uten unntak underholdning av de lokale. Her snakker vi buladance, sang og konsumering av cava (lokal drikk).

Buladance















Dagene vi ikke tok på stranda eller ved bassenget brukte vi på fjellturer, snorkling og huletur. Fjellturene tok ikke mer enn en times tid, siden øyene er veldig små, men ga likevel en utrolig utsikt utover øygruppen. Huleturen var også en flott opplevelse. Vi svømte innover en hule som visstnok skulle være hjemmet til befolkningens gud. Et sted i hulen måtte vi også dukke ned og svømme et stykke under vann for å komme inn i et annet rom. Her var det selvfølgelig svart som natta og siden vi ikke kunne stå var det en slitsom og spennende affære å skulle holde seg svømmende, helt blind. Vi hadde også planer om å ta dykkesertifikatet i løpet av oppholdet, men siden vi kun var på de forskjellige øyene i en og to dager ble det for lite tid for å fullføre. Men vi er fortsatt fast bestemt på å få til dette, så vi håper at sjansen byr seg i Australia eller Thailand.

Beachvolley















Fjelltur































På den siste øyen vi var på fant vi en bortgjemt og fullstendig øde, kritthvit strand. Det føltes rart å være på en så stor strand, helt alene, midt i Stillehavet. En koselig opplevelse for begge. På den andre øyen ble vi også kjent med fire hyggelige Bærumsgutter som reiser samme rute som oss. Dette førte til et par lange kvelder med øl og drikkeleker :) Veldig hyggelig. Vi har møtt mennesker fra hele verden som har delt massevis av tips til hva vi burde fokusere på i Australia.

















Åse og en liten følgesvenn















Gjengen minus Henry
















Nå sitter vi på flyet på vei mot Brisbane. Her blir vi i to dager før vi leier en camper van og setter kursen sørover mot Byron Bay, for så å dra nordover igjen helt opp til Cairns. En camper van er forresten en kassebil med seng, sofa og kokkemuligheter. Altså en slags lettversjon av det vi kjenner som bobil.

7 kommentarer:

  1. Hallo Åse og Kristian! Må si jeg blir litt misunnelig når jeg ser hvor fint dere har det. Det er litt av en opplevelse dere får, og mange fine minner sammen. Hvordan er det egentlig å være "down under", det må være litt spesielt. Er det virkelig sant at vannet renner nedi sluket feil vei? Det lurer jeg på. Vi følger alle spent med herfra og er glad for at dere har det så fint. Miss er bare sprek og klatrer i trærne om dagen, kanskje hun speider etter dere.
    Kos dere, hilsen pappa

    SvarSlett
  2. halloen åse og kristian:) jeg følger spent med på bloggen og må si at dere virkelig lever livet! håper dere koser dere fortsatt, og ha en fin tid i australia:) miss you guys! stoooor klem fra HB :)

    SvarSlett
  3. jeg bare ser på bildene og drømmer meg bort. skulle så ønske at jeg var i deres sko her det begynner å bli veeeeldig kaldt og utrivelig! men hyggelig å se at dere har det bra og opplever masse:)her går tida utrolig fort og regner med at den gjør det for dere å. fortsett å ha det herlig, og fortsett å blogg!
    klem fra Tonje

    SvarSlett
  4. Hei! Det er egentlig ikke så spesielt bortsett fra at jeg må kjøre på feil side av veien da :/ Tror det hadde vært mer spesielt hvis vi hadde reist direkte hit, men når vi flyr hele tiden blir man litt vant til det. Veldig stort og fint land med hyggelige folk! Vannet renner forresten helt likt som i Norge.. Hehe.. Takk for bildene av miss! Hils!

    SvarSlett
  5. Yo HB. Møtte Ingrid, Lisa og Janne i Byron bay, så har koset oss med de et par dager:D Håper alt står bra til i Bergen?! Gleder meg til å se deg i jula.

    Ja, du skulle vært her Tonje;) Tyder på at alt er bra når tiden din flyr. Regner med du er flink student om dagen, har sin sjarm det også. Takk for det:) Lykke til med eksamener, så får du tenke ut hva vi skal på nyttårsaften (du også Hanne).

    Smask

    SvarSlett
  6. God damn jeg er misunnelig!:) Ser helt fantastisk ut på hvert eneste sted dere drar:) Får lyst til å pakke badeshortsen og kaste meg på flyet til Australia! Kos dere masse, ser frem til neste innlegg! P.s det har ikke regnet i Bergen på tre uker nå, slå den:p Hilsen Einar

    SvarSlett
  7. Er lov aa vare litt misunnelig. Har vel vart det en del ganger selv. Hvis du er ferdig med eksamen tidlig er det jo ingenting i veien for aa kaste seg paa flyet ned til thailand og mote oss der. Hadde vart morro!
    Kristian

    SvarSlett