mandag 19. oktober 2009

Oahu - Hawaii

Etter en 40 minutters flytur fra Maui ankom vi Oahu og Honolulu. Vi hoppet på en flybuss som fraktet oss til sentrum av Waikiki og videre til Waikiki Sand Villa Hotel. Her skulle det vise seg at A/C anlegget på en del av rommene, inkludert vårt, var ute av drift. Dermed ble vi omplassert til Waikiki Gateway Hotel, der vi ble oppgradert til større rom med to balkonger og beachview. JA TAKK!

Utsikten fra hotellrommet















Fra balkongen paa kveldstid















Waikiki er en bydel i Honolulu som består av en lang strand med en parallell shoppinggate og en rekke skyskrapere. Waikiki er anerkjent som surfehovedstad, og ikke uten grunn; Stranda er finkornet og langgrunn slik at bølgene brytes tidlig og lenge. Overalt var det pyntet med lys som fakler eller ”juletre”-lys i palmene, og innimellom merke-butikkene var det krydret med koselige takrestauranter fra hele verdens kjøkken. En helt nydelig storby! Noe annet spesielt var andelen asiatere; Mens de ikke fantes på Maui krydde det på Oahu, og da spesielt i designerbutikkene.
















Koselig handlegate :)















"Hang Loose"















Wanted in Norway















Selv om vi hadde fått bukt med den verste rødfargen, begynte nå flasset å melde seg (se nydelig, appetittvekkende bilde). Hamskiftet sto tydelig for tur, og huden løsnet både på rygg og skuldre. Men det skal mer til for å holde nordmannen borte fra stranda. I tillegg til mye soling og bading fikk vi et hyggelig besøk den andre dagen på stranda; To store havskilpadder hadde plutselig villet seg inn langs strandkanten. Et besøk mange av strandløvene synes å sette pris på. Hyggelig :)

Waikiki beach med Diamond Head til hoyre





























FlasseKristian















Den fjerde dagen bestemte vi oss for å gjøre noe kulturelt. Dermed endte vi opp med å dra ut til Pearl Harbor, etter en altfor langtrekkelig busstur. Her fikk vi en fin opplevelse som i hovedsak dreide seg om USS Arizona, som var ett av de mange bombede skipene 7. desember 1941. Vi ble fraktet i båt ut til et minnemerke som faktisk er reist rett over der forliset av USS Arizona ligger. Her kunne vi se restene av giganten med våre egne øyne. Det var veldig spesielt å bli minnet på at dette også er graven til de over 900 soldatene skipet tok med seg.

Pearl Harbor - USS Arizona Memorial
















Vår siste dag i Waikiki gikk faktisk med til litt fysisk fostring, for en gang skyld. Vi tok turen opp til Diamond Head, som er et stort krater som skyter i himmelen like utenfor Waikiki. Etter to lange trapper og en tunell var vi på toppen av kronen. Selv om det ikke er spesielt høyt fikk vi en fantastisk utsikt over hele Honolulu. Vel nede igjen ventet Shave Ice og andre forfriskninger :)































Utsikten














Vi har nå avsluttet oppholdet vårt i USA for denne gang. Åse som aldri hadde vært her før syntes starten på turen var topp! Amerikanerne er utrolig hyggelige, hjelpsomme og høflige. Etter å ha spist middag og lunsj ute i to uker, opplevde vi ikke annet enn topp service. Her har norske servitører litt å lære gitt!

Nå er vi spente på hva Australia og Asia har å by på. Neste stopp er Fiji :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar