torsdag 8. oktober 2009

Los Angeles

New York har vært en super start på turen vår og vi skulle egentlig ønske vi kunne vært her noen dager ekstra. Vi har opplevd og sett noe nytt hele tiden…til og med ved avreise, da lommeboken vår ble stjålet fra hotellet. Dermed ble en del dollars, førekort, studentkort og mastercardet til Kristian borte…igjen. Denne gangen uforskyldt.

Flyturen til LA gikk forøvrig smooth. Det første vi så da vi gikk inn på flyet var bandcamp dama fra American Pie og Mr. Snakeskin pants fra Fast and Furios. Virkelig på vei til kjendisland :) Videre klarte vi å lure ei jente til å bytte plass med Kristian, slik at vi fikk sitte sammen. I tillegg vartet American Airlines opp med gratis trådløs internett. Hva mer kan man ønske seg?! Etter en liten taxi-tur var vi vel fremme på The Inn at Venice Beach, et hotell som var over alle (backpacker-) forventninger. Et skikkelig koselig og rent sted rett ved stranda, med en veldig hjelpsom betjening. Vi hadde alt vært våkne mange timer da vi kom frem, så vi tok en rolig kveld på en restaurant like ved, før vi sloknet.

Neste dag skulle vi forsøke å få anmeldt tyveriet, da vi ikke rakk dette i New York. Dette skulle vise seg å være lettere sagt en gjort. Den første politistasjonen henviste oss videre til et annet distrikt. Her ble vi bedt om ”sit down please” leeenge, til tross for ingen køer. Da de endelig fant det for godt å hjelpe oss, fikk vi beskjed om at de ikke kunne ta imot anmeldelsen og at vi måtte prate med NYPD. Tilbake på hotellet, satt vi 1 time!! på telefonen og ble satt over sikkert 15 ganger, før det var klart at de ikke var villige til å ta anmeldelsen over telefonen, likevel. Veldig kjedelig, men ingen krise…vi har andre bankkort, førekort og kopier, og viktigst av alt; hverandre;) Vi regner med og håper på at gutta på Gjøvik politikammer i samarbeid med DnB NOR Skade ordner opp for oss, når vi kommer hjem igjen.

Etter å ha lagt tyveriet på is kunne vi endelig nyte godværet. Vi gikk dermed en tur langs stranden bort til Santa Monica. Her var det litt av hvert å se, inkludert surfere, skateboardere, musclemen at Muscle beach, baywatchers, medical marihuana, luksuriøse leiligheter og masse gateselgere. Hele tre ganger på en time klarte originale tiggere å lure til seg dollars, hvilket var ny rekord. På bildet nedenfor kan man se en av de kreative tiggerne. I tillegg til en pier, hadde Santa Monica en liten søt gågate, med de viktigste butikkene (som vi måtte titte i, igjen) og sjarmerende spisesteder. Det ble også plass til et par coronas i solnedgangen.

Muscle Beach

Original Rollerbladestigger - Stalket oss med gitarspilling og sang

Venice Beach


Los Angeles på sitt beste

Solnedgang over Santa Monica


















Hot to handle


















Tirsdagen var egentlig forbeholdt Six flags - Magic mountain, men det viste seg at de kun hadde åpent i helgene. Kristian ble lei seg! Heldigvis var Universal Studios åpent. Og som et plaster på såret, leide vi en feeet, rød mustang og cruiset freewayen opp til Hollywood. Selv om Universal studios kanskje ikke har de råeste rollercoasterne, har de sykt mye å by på. Her snakker vi 4-D animasjon, omvisning på kjente filmsett, animal actors, Jurrasic Park - The Ride, i tillegg til at det faktisk er noen originale berg og dalbaner her. Dagen fløy og vi fikk trent latter-musklene våre skikkelig!

Mustang med grom V8'er


















Universal Stuidos























Shrek















Jurasic Park - The Ride















Åse etter det vertikale fallet på Jurasic Riden



















Simpson's - The Ride (Fantastisk kul opplevelse)



















Wisteria Lane - Desperate Houswives (Vi kjørte gjennom gata der utescenene blir filmet)














På veien tilbake dro vi innom downtown Hollywood. Her kikket vi nedover Walk of fame. De viktigste stjernene ble for øvrig blokkert av den røde løperen i forbindelse med filmpremieren av "Law Abiding Citizen", med Jamie Foxx og Gerard Butler i hovedrollene. Fikk den rette Hollywood-feelingen da gitt;) All actionen denne dagen førte til at Åse sovnet i bilen, mens Kristian spant stille rundt og tittet på slottene og borgene i Bel Air. Utrolig at så mange kan bo så luksuriøst. Det var akkurat som å være midt i en Entourage episode. Etterpå cruiset vi ned Rodeo Drive, kjendisenes shoppinggate; Her var det heller ikke spart på noe. Los Angeles på sitt beste!

Jamie Foxx på vei inn til premiere

Kirsten Flagstad















Nå sitter vi bakerst på et bråkete Boeing 757 på vei til Hawaii.

Mahalo and Aloha!

4 kommentarer:

  1. Denne bloggen var en fin ting. Kjekt å følge med på hvordan det går med dere på reisen.. Kristian: Så det blei ikke en Viper altså?;) Helt greit å cruise rundt i V8 Mustang tenker jeg!
    Synd med lommeboken.. Kos dere på Hawaii!

    SvarSlett
  2. Flott at du følger med JOhan! Nei, ble ikke Viper! De hadde noen exotic cars og, men det var nok ikke billig! Mustangen spant bare man så på gasspedalen :D
    Kommer vel et innlegg fra første del på Hawaii nå tenker jeg :) Snakkes

    SvarSlett
  3. hehe, koselig å lese blogg:) føler det er kristian som skriver en del her siden det er mye dissing til shoppingen :P men håper dere har det supert og savner dere begge, men mest åse:)
    KLEM hanne beate

    SvarSlett
  4. Koselig at du folger med:)
    Hehe, LA var det faktisk jeg som skrev...men han fikk nok smettet inn noen kommentarer da han sa over ja;) Savner deg ogsa HB og gleder meg skikkelig til en jente-kveld i jula!
    Smask

    SvarSlett